WEBHELY KÉSZÍTÉS

könnyen, gyorsan, megfizethető áron

Egy jó hely, mely az Ön céljairól szól, nem pedig a pénzéről.

A Joomla egy olyan könnyen kezelhető tartalomkezelő rendszer, amely a komoly szaktudással rendelkező szakembereken túlmenően, lehetőséget biztosít a mélyebb számítástechnikai ismeretekkel nem rendelkezők számára is arra, hogy saját webhelyet hozzanak létre és üzemeltessék azt.

A Joomla az egyik legnépszerűbb nyílt forráskódú CMS rendszer. A forráskód nyíltsága azt jelenti, hogy bárki által szabadon hozzáférhető és továbbfejleszthető a rendszer. Ebből adódóan a Joomla egy nagy közösség által folyamatosan fejlesztett program. A CMS (Content Management System) kifejezés magyar megfelelője a tartalomkezelő rendszer. Más szóval egy olyan komplex, de ugyanakkor egy jól átlátható kezelőfelülettel rendelkező rendszer, amely a komolyabb számítástechnikai ismeretekkel nem rendelkező felhasználók számára is lehetővé teszi, hogy különösebb nehézség nélkül saját kezűleg hozzanak létre weboldalakat*, webhelyeket**. A tartalomkezelés azáltal valósul meg, hogy a rendszer külön kezeli a tartalmat és a tartalom megjelenítését. Ez a gyakorlatban úgy jön létre, hogy a létrehozott tartalmat a rendszer a megjelenítést biztosító sablon információi alapján jeleníti meg. Ebből adódóan, ha a webhelyünk kinézetét megszeretnénk változtatni, a tartalom érintetlenül hagyása mellett, elegendő kizárólag a megjelenítést irányító sablont módosítanunk vagy kicserélnünk. Ez lényegesen megkönnyíti a Joomla rendszer használhatóságát, és egyben jelentős időmegtakarítást is eredményez. A Joomla további jellemzői közé tartozik, hogy moduláris felépítésű, ami annyit jelent, hogy az alaprendszer igény szerint bővíthető különböző modulokkal, melyek által a teljes rendszer által megvalósítható lehetőségek kibővülnek az egyes modulok által létrehozható lehetőségekkel. A Joomla rendszerben létrehozott webhelyek kezelése és hozzáférhetősége három szintre oszlik:

1. Az első szint a felhasználói szint, mely nem más, mint azon lehetőségek összessége, amelyet a webhelyet meglátogató felhasználók számára szeretnénk biztosítani. Ilyen lehetőségek lehetnek pl. az információk elérhetősége (megtekinthetősége), bizonyos adatok bekérése (űrlapok kitölthetősége), stb.

2. A második szint a szerkesztői szint. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy a szerkesztői jogosultsággal rendelkező felhasználók - a jogosultságaik által módosíthatóvá tett tartalmakat módosíthassák. Ez a lehetőség alkalmas például arra, hogy a webhely létrehozásához, üzemeltetéséhez nem értő felhasználók saját kezűleg módosíthassák az egyes tartalmakat.

3. A harmadik szint az adminisztrátori szint, mely a webhely teljes kezelhetőségéhez jogosultságot biztosít. Ez az a szint, amely a teljes webhely létrehozásához és bárminemű módosításához biztosít hozzáférést a webhelyet üzemeltető rendszergazda számára.

* Weboldal: Egyetlen oldalból álló interneten elérhető felület.
** Webhely: Olyan interneten elérhető felület, amely több weboldalból áll.

Honnan lehet beszerezni a Joomla rendszert
és a használatához szükséges ismeretanyagot?

A programot és a hozzá tartozó tudásanyagokat legegyszerűbben a webáruházunkból lehet beszerezni. A beszerzéshez kattintson ide!

 Adatkezelési szabályzat - Általános szerződési feltételek - Impresszum - Sütik